Minden ami hadsereg
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

  Főoldal

  Fórum

•  Vendégkönyv

•   Levél a szerkinek

  Forrásoldalak  

  Katonaviccek


 Élmény? Kaland? Kihívás?
 Túlélőtúrát szervezünk!!  

   részletek itt: 

  

 Airsoft játék!!    

  részletek       

 

 


  Magyar honvédség

  U.S. Army

  Bundeswher Deutschland

  Pусская Aрмия

  military humor

  

 

  NATO

+ STANAG

ENSZ

•  EU

    

•  Alakulatok listája

•  Nő és katona?

•  Rendfokozati jelzések

•  A magyar fegyveres erők egyenruházata - régen és ma

•  A Magyar Honvédség és a NATO

•  Nemzeti katonai stratégia

  Új típusú biztonsági kihívások

  MH 34. Bercsényi

 

   

 Katonai jelképek

  Az egyenruha és a csapatzászló

  Hadilobogók és felségjel

  Az MH emblémája, csapatkarjelzések, NATO jelképe

 

 Katonai ünnepek

  A Magyar Honvédelem napja, Magyar Hősök Emlékünnepe

  Az Önkéntes Haderő Napja, a fegyvernemi nap, az MH fegyv.nemi ünnepei

Csapatünnepek és továbbiak

 

 

 

  

  U.S. Navy

  Navy SEALS

  Tengerészgyalogság (Marine Corps)

  Partiőrség (Coast Guard)

 

  Royal Navy

  

  KSK - Kommando Spezialkräfte

 

  ВДВ (VDV) - kül. ejtőernyős alakulat

 

Az oldal őre:

 

Online:

  Combatgrounds

  Military Mayhem

Katonai jelképek III

KATONAI JELKÉPEK III.

A folytatásban:

5. A Magyar Honvédség emblémája
6. Csapatkarjelzések
7. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, (NATO) jelképe

A Magyar Honvédség emblémája


     A Magyar Honvédség emblémájáról szóló intézkedés az MH azonosítására szolgáló általános jelképként határozza meg, mely a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett és a Szerzői Jogvédő Hivatal által védjegyként bejegyzett szimbólum. Az embléma nemcsak a szervezeti összetartozást, hanem a nemzethez, a nemzeti történelmi és katonai hagyományokhoz való kötődést is kifejező jelkép.

 

Maga az embléma a karmai között Szent István kardját markoló kiterjesztett szárnyú turult ábrázol, amelyet balról tölgy, jobbról olajág övez, és a két ág találkozásánál a nemzeti színeket tartalmazó MH pajzs helyezkedik el.

 

        A fegyveres erő (minden fegyveres erő) lényegét - a harcra való készséget és bátorságot - immár évezredek óta jelképezi az európai kultúrkörben a ragadozó madár, amely mindenkor a legfelsőbb égi hatalom jelképe. A kard a legyőzhetetlenség és férfierő, a tölgy pedig az erő, a bölcsesség isteni jelképe, míg az olajág a győzelmet és békét jelképezi egyszerre. Ily módon az embléma hazánk és annak hadserege Európához való tartozását is kifejezi.

 

    A kiterjesztett szárnyú turul, őseink szent madara, a honfoglalástól napjainkig terjedő töretlen szellemet (is) jelképezheti. A szent Istváni kard az államalapításra, tehát a fegyveres erő ezeréves folyamatosságára utal. A jelmondat (A HAZÁÉRT) az évszázados fegyveres küzdelmek egyik legismertebb jelmondata vagy inkább „csatakiáltása”. Rövid, közérthető és kifejezi a haderő lényegét: politikától függetlenül mindent csak a hazáért.


Csapatkarjelzések

A csapatkarjelzés tatalmi és formai követelményeiről, az elbírálás és engedélyezés rendjéről szóló intézkedés értelmében a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél rendszeresített karjelzés a katonai szervezetek megkülönböztető jelzése, mely a szervezet, mint jogi személyiség egyediségének kifejezésére alkalmas jelkép, és amely egyben az adott katonai szervezethez való tartozást is szimbolizálja.

 

        A karjelzés anyaga textília, alakja - képzeletbeli 8 centiméter átmérőjű körben ábrázolható- szabályos síkidom (kör, ellipszis, négyszög, háromszög) vagy pajzs. A karjelzés forma- és színvilága az arra jogosult szervezetek által szabadon választható. Jelképként felhasználható a katonai szervezet jellegét, rendeltetését kifejező jelzés, a szervezetnek helyt adó földrajzi régió szimbóluma, a névadó személyre vagy a jogelőd alakulatra utaló jelzés, betűjel vagy piktogram.


Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, (NATO) jelképe

 

 Hazánk 1999. március 12-én, a Cseh Köztársaság és Lengyelország társaságában a NATO teljes jogú tagja lett és ettől az időtől kezdődően a magyar fegyveres erők objektumaiban megjelent, illetve különféle információhordozó eszközökön (kiadványok, emléktárgyak, stb.) látható a szövetség hivatalos jelképe, a kék csíkkal jelölt körbe foglalt négyágú iránytű. A NATO-emblémát a szervezet tényleges politikai hatalommal és döntési képességekkel rendelkező szervezete az Észak-atlanti Tanács fogadta el 1953. októberében. A kör az egység és az együttműködés szimbóluma, míg az iránytű az Atlanti Szövetség immár 26 tagja által választott közös utat jelképezi. A szimbólum kék alapszínű zászlón is látható, ezen a kék szín az Atlanti-óceánra utal.

 

forrás: KKB
 
Time
 
Számláló
Indulás: 2010-01-18
 

 

  

 

 

Innen látogattak:

Magyar áldozat, ISAF

Kabul: az utolsó kijárat

#  Ősöreg repülőt találtak az Antarktiszon

 
Gépkarabély 

*  A közismert: AK-47

*  A rivális: M-16

*  Steyr AUG

*  AMD-65

 Géppisztoly

*  MP5

*  KGP-9

 

*  9×19 mm Parabellum

  Katonai alapismeretek

   ZMNE

   NFTC - pilótaképzés

   Túlélés - Ami nem öl meg, az erősít

   Katonai közelharc

   MATASZ - magyar tartalékos szövetség

 

  Honvédelem

  HTKA - hadtechn.-i kerekasztal  :)

  Honvédelmi témájú blog

  OBSIT - military shop

  Másik oldalam: fantasy

#  Lopakodók

#  Lopakodók 2

#  Ellenséges terület

#  Ellenséges terület 2

#  Ellenséges terület 3

#  Egetverő haderő

#  Iraki misszió

#  Kommandóbázis

#  Kommandóbázis 2

#  Vadászpilóták

   

   


Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!