Minden ami hadsereg
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

  Főoldal

  Fórum

•  Vendégkönyv

•   Levél a szerkinek

  Forrásoldalak  

  Katonaviccek


 Élmény? Kaland? Kihívás?
 Túlélőtúrát szervezünk!!  

   részletek itt: 

  

 Airsoft játék!!    

  részletek       

 

 


  Magyar honvédség

  U.S. Army

  Bundeswher Deutschland

  Pусская Aрмия

  military humor

  

 

  NATO

+ STANAG

ENSZ

•  EU

    

•  Alakulatok listája

•  Nő és katona?

•  Rendfokozati jelzések

•  A magyar fegyveres erők egyenruházata - régen és ma

•  A Magyar Honvédség és a NATO

•  Nemzeti katonai stratégia

  Új típusú biztonsági kihívások

  MH 34. Bercsényi

 

   

 Katonai jelképek

  Az egyenruha és a csapatzászló

  Hadilobogók és felségjel

  Az MH emblémája, csapatkarjelzések, NATO jelképe

 

 Katonai ünnepek

  A Magyar Honvédelem napja, Magyar Hősök Emlékünnepe

  Az Önkéntes Haderő Napja, a fegyvernemi nap, az MH fegyv.nemi ünnepei

Csapatünnepek és továbbiak

 

 

 

  

  U.S. Navy

  Navy SEALS

  Tengerészgyalogság (Marine Corps)

  Partiőrség (Coast Guard)

 

  Royal Navy

  

  KSK - Kommando Spezialkräfte

 

  ВДВ (VDV) - kül. ejtőernyős alakulat

 

Az oldal őre:

 

Online:

  Combatgrounds

  Military Mayhem

Katonai jelképek III

KATONAI JELKÉPEK III.

A folytatásban:

5. A Magyar Honvédség emblémája
6. Csapatkarjelzések
7. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, (NATO) jelképe

A Magyar Honvédség emblémája


     A Magyar Honvédség emblémájáról szóló intézkedés az MH azonosítására szolgáló általános jelképként határozza meg, mely a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett és a Szerzői Jogvédő Hivatal által védjegyként bejegyzett szimbólum. Az embléma nemcsak a szervezeti összetartozást, hanem a nemzethez, a nemzeti történelmi és katonai hagyományokhoz való kötődést is kifejező jelkép.

 

Maga az embléma a karmai között Szent István kardját markoló kiterjesztett szárnyú turult ábrázol, amelyet balról tölgy, jobbról olajág övez, és a két ág találkozásánál a nemzeti színeket tartalmazó MH pajzs helyezkedik el.

 

        A fegyveres erő (minden fegyveres erő) lényegét - a harcra való készséget és bátorságot - immár évezredek óta jelképezi az európai kultúrkörben a ragadozó madár, amely mindenkor a legfelsőbb égi hatalom jelképe. A kard a legyőzhetetlenség és férfierő, a tölgy pedig az erő, a bölcsesség isteni jelképe, míg az olajág a győzelmet és békét jelképezi egyszerre. Ily módon az embléma hazánk és annak hadserege Európához való tartozását is kifejezi.

 

    A kiterjesztett szárnyú turul, őseink szent madara, a honfoglalástól napjainkig terjedő töretlen szellemet (is) jelképezheti. A szent Istváni kard az államalapításra, tehát a fegyveres erő ezeréves folyamatosságára utal. A jelmondat (A HAZÁÉRT) az évszázados fegyveres küzdelmek egyik legismertebb jelmondata vagy inkább „csatakiáltása”. Rövid, közérthető és kifejezi a haderő lényegét: politikától függetlenül mindent csak a hazáért.


Csapatkarjelzések

A csapatkarjelzés tatalmi és formai követelményeiről, az elbírálás és engedélyezés rendjéről szóló intézkedés értelmében a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél rendszeresített karjelzés a katonai szervezetek megkülönböztető jelzése, mely a szervezet, mint jogi személyiség egyediségének kifejezésére alkalmas jelkép, és amely egyben az adott katonai szervezethez való tartozást is szimbolizálja.

 

        A karjelzés anyaga textília, alakja - képzeletbeli 8 centiméter átmérőjű körben ábrázolható- szabályos síkidom (kör, ellipszis, négyszög, háromszög) vagy pajzs. A karjelzés forma- és színvilága az arra jogosult szervezetek által szabadon választható. Jelképként felhasználható a katonai szervezet jellegét, rendeltetését kifejező jelzés, a szervezetnek helyt adó földrajzi régió szimbóluma, a névadó személyre vagy a jogelőd alakulatra utaló jelzés, betűjel vagy piktogram.


Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, (NATO) jelképe

 

 Hazánk 1999. március 12-én, a Cseh Köztársaság és Lengyelország társaságában a NATO teljes jogú tagja lett és ettől az időtől kezdődően a magyar fegyveres erők objektumaiban megjelent, illetve különféle információhordozó eszközökön (kiadványok, emléktárgyak, stb.) látható a szövetség hivatalos jelképe, a kék csíkkal jelölt körbe foglalt négyágú iránytű. A NATO-emblémát a szervezet tényleges politikai hatalommal és döntési képességekkel rendelkező szervezete az Észak-atlanti Tanács fogadta el 1953. októberében. A kör az egység és az együttműködés szimbóluma, míg az iránytű az Atlanti Szövetség immár 26 tagja által választott közös utat jelképezi. A szimbólum kék alapszínű zászlón is látható, ezen a kék szín az Atlanti-óceánra utal.

 

forrás: KKB
 
Time
 
Számláló
Indulás: 2010-01-18
 

 

  

 

 

Innen látogattak:

Magyar áldozat, ISAF

Kabul: az utolsó kijárat

#  Ősöreg repülőt találtak az Antarktiszon

 
Gépkarabély 

*  A közismert: AK-47

*  A rivális: M-16

*  Steyr AUG

*  AMD-65

 Géppisztoly

*  MP5

*  KGP-9

 

*  9×19 mm Parabellum

  Katonai alapismeretek

   ZMNE

   NFTC - pilótaképzés

   Túlélés - Ami nem öl meg, az erősít

   Katonai közelharc

   MATASZ - magyar tartalékos szövetség

 

  Honvédelem

  HTKA - hadtechn.-i kerekasztal  :)

  Honvédelmi témájú blog

  OBSIT - military shop

  Másik oldalam: fantasy

#  Lopakodók

#  Lopakodók 2

#  Ellenséges terület

#  Ellenséges terület 2

#  Ellenséges terület 3

#  Egetverő haderő

#  Iraki misszió

#  Kommandóbázis

#  Kommandóbázis 2

#  Vadászpilóták

   

   


Tudod, milyennek látnak téged mások? Elárulja Aszcendensed!    *****    AZ EGYETLEN MÛKÖDÕ MAGYAR DEMI LOVATO FORRÁSOD - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL A DEMIVEL TÖRTÉNT HÍREKRÕL - DEMI LOVATO    *****    Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (: