Minden ami hadsereg
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

  Főoldal

  Fórum

•  Vendégkönyv

•   Levél a szerkinek

  Forrásoldalak  

  Katonaviccek


 Élmény? Kaland? Kihívás?
 Túlélőtúrát szervezünk!!  

   részletek itt: 

  

 Airsoft játék!!    

  részletek       

 

 


  Magyar honvédség

  U.S. Army

  Bundeswher Deutschland

  Pусская Aрмия

  military humor

  

 

  NATO

+ STANAG

ENSZ

•  EU

    

•  Alakulatok listája

•  Nő és katona?

•  Rendfokozati jelzések

•  A magyar fegyveres erők egyenruházata - régen és ma

•  A Magyar Honvédség és a NATO

•  Nemzeti katonai stratégia

  Új típusú biztonsági kihívások

  MH 34. Bercsényi

 

   

 Katonai jelképek

  Az egyenruha és a csapatzászló

  Hadilobogók és felségjel

  Az MH emblémája, csapatkarjelzések, NATO jelképe

 

 Katonai ünnepek

  A Magyar Honvédelem napja, Magyar Hősök Emlékünnepe

  Az Önkéntes Haderő Napja, a fegyvernemi nap, az MH fegyv.nemi ünnepei

Csapatünnepek és továbbiak

 

 

 

  

  U.S. Navy

  Navy SEALS

  Tengerészgyalogság (Marine Corps)

  Partiőrség (Coast Guard)

 

  Royal Navy

  

  KSK - Kommando Spezialkräfte

 

  ВДВ (VDV) - kül. ejtőernyős alakulat

 

Az oldal őre:

 

Online:

  Combatgrounds

  Military Mayhem

Magyar áldozat, ISAF

A hétfői afganisztáni támadásban 32 évesen elhunyt Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.

A Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját a hétfői napon magyar idő szerint hajnali 3.30 órakor támadás érte, amely során egy magyar katona a helyszínen életét vesztette. Egy társa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan sérült meg.

Az MH PRT 8. váltásának hazautazó állománya az ISAF Északi Régiójának központjába, Mazar-e Sharif városba tartott, amikor Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 km-re egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Az incidens után a konvoj visszatért a PRT táborába, ahol a sérülteket orvosi ellátásban részesítették.


A konvoj egyik járműve közelében IED-t (házi készítésű robbanószerkezetet, Improvised Exlposive Device, IED) robbantottak, majd hátulról páncéltörő gránáttal (RPG-vel) azt meglőtték. Ezt követően három oldalról többször tűz alá vették. A támadás során ezt az egy Toyota páncélozott járművet érte találat, információink szerint 1 db RPG gránátot lőttek ki a támadók. A magyar konvoj összesen 15 gépjárműből állt, élén 4 db felderítő páncélozott HMWEE (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) haladt, melynek az volt a feladata, hogy az utat felderítve biztosítsa a konvoj haladását. A konvojban a negyedik gépjárműnél történt a robbantás. Egy út menti ún. improvizált robbanószerkezettel hajtották végre és a robbantást követően azonnal három irányból, három különböző helyszínről kézi fegyveres támadást intéztek a magyar katonák, a konvoj ellen. A konvoj parancsnoka jelentette ezt a PRT parancsnokának, aki azonnal intézkedett arról, hogy a helyszínre megerősítő erők érkezzenek. Ezt követően német és afgán katonák, rendőrök siettek a magyar csapat segítségére.

A konvoj a támadást követően visszatért kiindulási helyére Pol-e Khumri-ba. 29 fő hazaszállítás előtt álló katona, valamint 63 biztosító katona vett részt a feladatban (felderítő, toronylövészek, gépjárművezetők, biztosító állomány). A számadatokból is kitűnik, hogy az élő erők megóvására kirendelt, ún. „FORCE PROTECTION” erők létszáma többszörösen meghaladta a hazautazó állomány létszámát.

Jelenleg az Afgán Nemzeti Hadsereg (ANA), az Afgán Rendőrség (ANP) is a helyszínen tartózkodik, ahol a német katonákkal együtt közel 1 kilométeres arcvonalon próbálják visszaszorítani a támadókat. Jelenleg bizonytalan, hogy ez meddig tart. Ma délelőtt olyan homokvihar tombolt a tartományban, hogy az életveszélyesen megsérült katonát az időjárási feltételek miatt nem tudták továbbszállítani, ezért őt a Pol-e Khumri táborba települt amerikai előretolt sebészeti központban látták el a többi sérülttel együtt. Az életveszélyesen megsérült katona kómában van, az állapotát sikerült stabilizálni. A légihíd megszervezése folyamatban van annak érdekében, hogy továbbszállíthassák a Mazar-e Sharif-i, magasabb szintű ellátást biztosító, német vezetés alatt álló kórházba. A két másik sérült – bár nyolc napon túl gyógyuló repeszsérüléseik vannak – állapota kielégítő.

Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy

Életét vesztette 2010. augusztus 23-án

Alakulat: MH 25. Klapka György Lövészdandár

A szerződéses katonai pályát 2002-ben kezdte.

Hazai beosztás: személyügyi tiszthelyettes

PRT beosztás: személyügyi tiszthelyettes.

Misszió:

MH Őr- és Biztosító Szakasz 2003. Macedónia

MH Őr és Biztosító Zászlóalj 2007. Koszovó

MH PRT 8. 2010. Afganisztán

Rendfokozat történet:

Honvéd 2002.07.01.

Őrvezető 2003.01.01.

Tizedes 2003.07.01.

Szakaszvezető 2004.07.01

Őrmester 2006.07.08.

Törzsőrmester 2010.07.08.

Elismerések:

2007.07.12. Békefenntartásért Szolgálati Jel

Sajtóközlemény

A Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját a mai napon magyar idő szerint hajnali 3.30 órakor támadás érte, amely során egy magyar katona a helyszínen életét vesztette. Egy társa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan sérült meg. Az MH PRT 8. váltásának hazautazó állománya az ISAF Északi Régiójának központjába, Mazar-e Sharif városba tartott, amikor Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 km-re egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Az incidens után a konvoj visszatért a PRT táborába, ahol a sérülteket orvosi ellátásban részesítették.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit. Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség kiértesítette, amely során a honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

 
Time
 
Számláló
Indulás: 2010-01-18
 

 

  

 

 

Innen látogattak:

Magyar áldozat, ISAF

Kabul: az utolsó kijárat

#  Ősöreg repülőt találtak az Antarktiszon

 
Gépkarabély 

*  A közismert: AK-47

*  A rivális: M-16

*  Steyr AUG

*  AMD-65

 Géppisztoly

*  MP5

*  KGP-9

 

*  9×19 mm Parabellum

  Katonai alapismeretek

   ZMNE

   NFTC - pilótaképzés

   Túlélés - Ami nem öl meg, az erősít

   Katonai közelharc

   MATASZ - magyar tartalékos szövetség

 

  Honvédelem

  HTKA - hadtechn.-i kerekasztal  :)

  Honvédelmi témájú blog

  OBSIT - military shop

  Másik oldalam: fantasy

#  Lopakodók

#  Lopakodók 2

#  Ellenséges terület

#  Ellenséges terület 2

#  Ellenséges terület 3

#  Egetverő haderő

#  Iraki misszió

#  Kommandóbázis

#  Kommandóbázis 2

#  Vadászpilóták

   

   


Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!